ENG

NYHETER / ARTISTER / TURNÉ / PRESS / OM OSS / KONTAKT

TURNÉDATUM

TBA

ARTISTINFOwww.parkerlewis.se

Bokning:
Christian Lilja
christian@llagency.se
+46 (0) 733 228 121

Produktion:
Per Lööf
per@llagency.se
+46 (0) 734 213 595

Skivbolag: Det Svenska Musikundret
-->

PARKER LEWIS

Parker Lewis är Emil Johansson. 2015 för han in sitt alter ego in i en ny fas. Nya albumet Sorti släpps den 27 november; 10 spår om hatet, havet och döden. Han går sönder och sätts framför våra ögon/öron. Popmusik som glöder i sin lågmäldhet. Det är en tyst explosion som kräver din uppmärksamhet.

"Jag har alltid skrivit låtar som handlar om att stanna kvar, rusta upp och slåss, men när jag nu läser igenom texterna till den här skivan, så handlar det mer om att lämna. Inte så mycket om att fly – mer bara att ge upp."

En av förra sommarens varmaste dagar, Emils mamma ringer. Cancer. Ett halvår senare är hon borta, 62 år gammal.

"Varenda textrad efter dess har varit försök att lära sig leva med det. Sorti, titelspåret, är för mig vad hon hann säga till mig innan hon gick bort, och det som hon inte hann säga men som jag vet att jag hade behövt höra av henne."

Ge mig något att lita på. Snälla, visa mig himlen. Visa mig himlen.

2006 hördes Parker Lewis samplingspop för första gången. Två år senare släpptes debutalbumet som mottogs varmt av kritikergubbar som Lokko och Gradvall. 2010 slängde han bort samplingarna. Blev arg och politisk, började sjunga på svenska. Albumet Pengar och Leenden kom 2011. Fyra ytterligare år har nu gått. I intervjuer och på sporadiska spelningar har det utlovats att ett nytt album är på väg. Men det har dröjt.

"Jag gjorde en nästan färdig skiva som jag spelade upp för mitt förra skivbolag. Jag hade jobbat på den i två år, men på väg därifrån förstod jag att jag behövde göra någonting helt annorlunda, något för min egen skull."

Nya plattan är något helt annorlunda. Från Dimridåns metalliska rytmer till den autotunade gråten i avslutande Mamma. Med klagande synthhorn och bandlösa basar som en röd tråd genom ett album som ekar av barndomens Radio City Love Songs-samlingar, George Michael, Maria McKee, Mariah Carey, La Grand Bleu. Kampsånger fyllda av förtvivlan.

Det svenska musikundrets första albumsläpp, kommer den 27 november på vacker genomskinlig vinyl. Pressbilderna är tagna av Dick Johansson, Emils pappa. Omslaget är målat av Matilda Berggren, sambo och basist i Parker Lewis liveband.

"Det är åtta fanzinesånger framförda av en röst som tack vare sin målbrottsentusiastiska vekhet utstrålar en enorm övertygelse och hittar en alldeles egen fortsättning på en musikalisk historia som började någonstans mellan Tough Alliances första ep och, ärligt talat, det allra sista numret av tidningen Pop." - Andres Lokko, SvD

"Svenske Parker Lewis debutalbum innehåller de mest smittade kärleksförklaringarna till New York jag hört sedan Prefab Sprouts ”Hey Manhattan” och Orups ”My earth angel”. Det är pop som storögt tittar upp mot skyskraporna och betraktar Manhattans trottoarer som helig mark."
- Jan Gradvall, DI Weekend

"jag vill se Parker Lewis högst upp på alla försäljningslistor, jag vill se alla Springsteen-, LeMarc- och Eldkvarn-fans i det här landet också upptäcker honom. Han förtjänar sådan framgång. Han är så pass bra, han nästan kräver en sådan publik." - Johan Jacobsson, Sonic

"Oavsett vilket gör de nu svenska texterna att både romantiken och socialrealismen skippar alla omvägar. Melodierna, där soulen fortfarande är närvarande, dekoreras med trumpet, mandolin och kastanjetter. Allra bäst är ”Över Kilsbergen”, en stillsamt gripande förortsskildring om inskränkthet och drömmar som aldrig dör." - Anders Jaderup, Sydsvenska Dagbladet

LL Agency
info@llagency.se