ENG

NYHETER / ARTISTER / TURNÉ / PRESS / OM OSS / KONTAKT

TURNÉDATUM

TBA


ARTISTINFOBokning:
Christian Lilja
christian@llagency.se
+46 (0) 733 228 121

Produktion:
Per Lööf
per@llagency.se
+46 (0) 734 213 595

Skivbolag: Progress Productions

HENRIC DE LA COUR

Det har gått nästan 20 år sedan Henric de la Cour debuterade med Eskilstunabandet Yvonne. 20 år som tagit honom igenom Yvonne via Strip Music för att 2011 äntligen solodebutera med sitt självbetitlade album som fick strålande kritik världen över med ett sound som definitivt var mer avskalat och mörkare än de tidigare banden där han medverkat.

2013 kom uppföljaren som fick namnet Mandrills som producerades av forna Yvonne bandkamraten Rikard Lindh. En skiva som är en mörk, dystopisk och känsloladdad resa fylld med starka personliga texter och en alltid lika närvarande Henric. Hans fantasiska röst och karisma är det som alltid tilltalat hans fans och allt återfinns fångat på Mandrills. Hans absolut starkaste skiva hittils.

Årsskiftet 2013/2014 visade SVT dokumentären om Henric de la Cour, en dokumentär filmad av Jacob Frössén som tidigare hade gjort En film om Olle Ljungström. Jacob följde Henric under fyra år, och filmen återspeglar mycket av Henrics musik, men även det faktum att han lider av den obotliga sjukdomen Cystisk Fibros - en sjukdom som ofta återkommer i lyriken under olika skepnader.

2014 fyllde Henrics skivbolag Progress Productions 10 år som label och det firade man med att släppa en samlingsskiva i november där man kan höra låten Venen, Henric de la Cours första låt på svenska.

"det bästa inom synthväg i Sverige idag" - Gaffa

"Genom dystopiska ljudlandskap och över taggade syntslingor bländar Henric de la Cours karaktäriska röst som en stor fet blodsdramat." - Nöjesguiden

LL Agency
info@llagency.se