ENG

NYHETER / ARTISTER / TURNÉ / PRESS / OM OSS / KONTAKT

TURNÉDATUM

TBA

ARTISTINFO


Bokning:
Christian Lilja
christian@llagency.se
+46 (0) 733 228 121

Produktion:
Per Lööf
per@llagency.se
+46 (0) 734 213 595

Skivbolag: Labrador

ETERNAL DEATH

Den svenska duon Eternal Death släppte i februari sitt debutalbum med samma namn.

De började redan hösten 2013, med videon till albumet. Videon är 4 minuter lång av endast total tystnad och en svart skärm. Detta skapade förvirring så som fascination.

Eternal Death består av Elin Berlin och Johan Angergård. Johan förklarar hur det började: ”I en månad eller två var Eternal Death mitt soloprojekt. När jag hade färdigställt vad jag som var tänkt att bli första singeln slog det mig att jag inte ville spela live, jag ville inte vara med på bild och jag hade inget intresse av att sjunga eller ställa upp på intervjuer. Jag ville inte göra något av det som förväntas av en artist. Jag är ett fan av Elin Berlins soloverk och vi hade talats vid lite grann. Jag frågade om hon ville vara involverad i Eternal Death och vi prövade ett par låtar tillsammans. Det blev magiskt.”

Elin fortsätter: “När jag först kom till Stockholm visste jag inte vad jag skulle förvänta mig. Jag hade hört en brusig, instrumental låt och jag visste att den skulle heta 'Eternal Death'. Med konceptet; elektronisk pop med texter som ifrågasätter existensen, tron och livet efter detta fann jag väldigt lockande. När vi började spela in försvann alla tvivel. Min ömma röst som kontrast till den kalla, nästan industriella musiken skapade en vacker atmosfär. Ångest har jag redan i överflöd, då finner jag tröst i en kliché, 'det är under de mörkaste nätterna som stjärnorna lyser som starkast'.”

”Pop at its most bafflingly bewitching.”
The Line of Best Fit

"Bäst Just Nu” - Nöjesguiden

”Think M83’s most euphoric moments”
- Wondering Sounds

”Here’s the debut single by Eternal Death, via Sweden’s always-reliable Labrador Records, and you will be pleased to head that it’s an exceptional synthpop belter”
- Popjustice

”Between the razor sharp synths and haunted female vocals, you’re in for a beautifully unsettling experience.”
- Under The Radar

”I’m gonna be honest here, with this song I’m absolutely certain that if you don’t love it, you’ll hate it. But give it a try, cos we love it!” - Nordic By Nature

”What ’Head’ is, is pop music how we wish it was made more often. Chart pop in the UK doesn’t often sound like this, but it should.” - The Sound Of Confusion

”…like Robyn fronting the darkwave band, Trust. Highest recommendation” - Perfect Midnight World

LL Agency
info@llagency.se